Dziś przygotowałam dla was krótki post kulinarny,jest to mój przepis na klopsy.Kilka lat temu jadłam te potrawę w Ikei,na początku było to dla mnie dziwne połączenie mięsa z dżemem borówkowym ale razem komponują się rewelacyjnie!Do przygotowania klopsów potrzebujemy:
-500 g mięsa wieprzowo-wołowego.
-1 jajko.
-2 łyżeczki kucharka.
-Cebula.
-Pieprz.
Formuje je w niewielkie kule które później piekę na patelni,po upieczeniu wrzucam do wcześniej przygotowanego sosu pieczeniowego.
Sos pieczeniowy kupuje z torebki,dodaję do niego łyżeczkę musztardy.
Do mięsa nie dodaje bułki tartej,chciałam aby były jak najmniej kaloryczne,lato już nie długo więc ziemniaki do obiadu też sobie darowałam ;)
Dżem borówkowy zazwyczaj kupuje w Ikei ale dziś użyłam dżemu z Lidla,nie dawno był tydzień Szwedzki i postanowiłam wypróbować ten,szczerze mówiąc nie wiele się różnią od siebie.
Tak wygląda moja dzisiejsza propozycja na obiad.
Miłego dnia;)
Buziaki;*
prawdę mówiąc nigdy nic nie jadłam w Ikea bo bywam tam rzadko, a jak już jestem to zazwyczaj pojedzona :D
OdpowiedzUsuńJa mam do Ikei 15 min jazdy.Koniecznie wypróbuj,mają świetne jedzenie ;)
Usuńwygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńmons-monss.blogspot.com
mniam wyglądają bardzo apetycznie ♥.♥
OdpowiedzUsuńmniam, smakowicie wygladają, na pewno kiedys przygotuje :)
OdpowiedzUsuńw koncu moge wejsc do Ciebie z telefonu! :D
OdpowiedzUsuńa klopsikow dawno nie jadlam :(
Połączenia mięsa z dżemem borówkowym jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńSuper, obserwuje :D
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńAle mi smaka zrobiłas :) śliczny blog ;)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za klopsikami, ale te wyglądają smakowicie i powiem szczerze, że zjadłabym :)
OdpowiedzUsuń